GRATIS levering in een galerie | GRATIS ruilen & retour | Beveiligde betaling

UNIEKE BEELDKWALITEIT


YellowKorner staat in de eerste plaats voor fotoafdrukken van hoge kwaliteit. De unieke knowhow van YellowKorner zorgt ervoor dat het artistieke werk van de fotograaf optimaal tot uiting komt. In het YellowKorner fotolaboratorium worden, onder supervisie van de artiest, traditionele fotoafdrukken gemaakt op fotopapier. Deze techniek wordt ook gebruikt voor de meest prestigieuze tentoonstellingen. YellowKorner drukt foto’s af met een superieure beeldkwaliteit die het werk van de fotograaf het best weergeven. YellowKorner besteedt bij de afwerking van kleur- en zwart-witfoto’s veel aandacht aan de weergave, de netheid en het contrast.

FOTOLABORANT

De fotolaborant geeft advies, bereidt het werk voor en drukt de foto’s zelf af of superviseert het afdrukken. Hij optimaliseert onder meer het contrast en de grootte om de perfecte afdruk te krijgen.

image2

TRADITIONELE FOTOAFDRUKKEN

YellowKorner drukt alle kunstfoto’s af via een fotochemisch proces dat gebruikmaakt van zowel traditionele als moderne, digitale technieken.

Hiervoor doet YellowKorner een beroep op de meest moderne belichter, de Chromira 5x50, die werkt met leds en echt fotopapier.

Omdat fotopapier lichtgevoelig is, wordt er met deze machine in een donkere kamer gewerkt.

image3

FOTO'S ONTWIKKELEN

Het lichtgevoelig fotopapier wordt via het chemische RA4 ontwikkelproces verwerkt.

Vervolgens wordt de foto gefixeerd, gespoeld en gedroogd.

image4

MUURFOTO OP DIBOND

Dit productieproces geeft een stevige structuur aan kunstfoto's.

Dibond bestaat uit twee fijne buitenlagen in aluminium met daartussenin een polyethyleen kernlaag waardoor men een stevige, maar lichte foto krijgt.

image5

BAKLIJST

De handgemaakte baklijst geeft foto’s een stijlvolle uitstraling door een afscheiding te creëren tussen de foto en de bijbehorende lijst.

Deze lijst heeft de vorm van een bak en laat ruimte tussen de lijst en de foto waardoor deze als het ware zweeft in de baklijst.

image6

PLEXIGLAS(r)

Foto’s achter PLEXIGLAS(r) worden niet alleen duurzaam beschermd, het glas laat bovendien de kleuren en contrasten beter uitkomen en creëert een mooi diepte-effect.

image7

AFWERKINGSATELIER

Het afwerkingsatelier is zo uitgerust dat de aanwezigheid van stof zoveel mogelijk beperkt wordt.

Een systeem dat de luchtvochtigheid controleert en een ionisator die de stofdeeltjes uit de lucht haalt, zijn onmisbaar bij het delicate proces van het opplakken op diverse materialen.

image8

Ontdek alle kunstfoto’s uit de YellowKorner-collectie.

This site uses cookies

By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies.

Find out more