NIEUWE KORTING: Tot -50 % op een selectie laatste exemplaren - Gratis geleverd in de galerie - De selectie verkennen >

DE GALERIE VAN EEN NIEUWE GENERATIE VERZAMELAARS


"Fotografische afdrukken beschikbaar stellen omdat de fotografie het mogelijk maakt om een groot aantal kopieën te produceren volgens een moeilijk te doorbreken logica", 
YellowKorner werd in 2006 door twee vrienden, Alexander Metz en Paul-Antoine Briat, opgericht. Beiden zijn sinds hun kindertijd gepassioneerd door de fotografie.
Het concept van YellowKorner volgt een zeer eenvoudige formule: het verhogen van het aantal exemplaren van een kunstfoto waardoor deze voor vele verzamelaars beschikbaar komen. Zo kiest YellowKorner er voor om 1.000 exemplaren à € 50 af te drukken, in plaats van 10 afdrukken voor € 5.000 per stuk.

FOTOGRAFIETALENTEN UIT VERLEDEN, HEDEN EN TOEKOMST PROMOTEN

YellowKorner wil ruimte voor expressie bieden aan talenten van verschillende stromingen uit de fotografie met het behoud van hoge artistieke normen. Hierdoor staan veelbelovende hedendaagse kunstenaars naast grote namen in de fotografie (Yann Arthus-Bertrand, Dorothea Lange, Man Ray, Jean Dieuzaide, Bert Stern), en ook naast hedendaagse fotografen (de Japanse primitief Kimbei, Léon Gimpel).
Speciaal voor YellowKorner zijn ze overeen gekomen om het aantal afdrukken uit een selectie van hun werk tegen betaalbare prijzen aan te bieden. Deze afdrukken worden exclusief door YellowKorner uitgegeven.

image2

AFDRUKKEN VAN ZEER HOGE KWALITEIT VOORZIEN VAN EEN ECHTHEIDSCERTIFICAAT

Alle foto's van YellowKorner worden afgedrukt door een professioneel en bekend laboratorium onder supervisie van de fotograaf, genummerd en met een certificaat van echtheid geleverd.In overeenstemming met de fotograaf kan eenzelfde foto beschikbaar zijn in een of meerdere formaten (20x30cm, 24x36cm, 60x90cm en 100x150cm). Elk formaat heeft een bepaalde beperking (open of beperkte uitgave tot 30, 200 of 500 exemplaren).
With the artist's consent, the same photograph is available in one or several formats (20x30cm, 24x36cm, 60x90cm and 100x150cm) with a finish agreed by the artist. Each format has its own corresponding limit (open edition, limited editions with 30, 200 or 500 copies).

image3

FYSIEKE EXPOSITIERUIMTES EN EEN ONLINE GALERIE

YellowKorner presenteert met haar galeries in Europa en de Verenigde Staten een breed overzicht van de hedendaagse fotografie in de hele wereld. Elke galerie voldoet aan de belangrijkste eis van de oprichters van YellowKorner: het openstellen van culturele expositieruimtes met ruimte voor ontmoetingen en uitwisselingen tussen publiek en kunstenaars. In deze geest van samen delen en beleven, organiseren de galeries evenementen, openingen - die door fotografen en bekende personen worden bezocht - en cursussen voor het publiek om kennis te maken met de fotografiekunst. In deze plezierige wijze van delen zijn de YellowKorner-teams gedreven. Onze gepassioneerde en ervaren galeriemedewerkers staan geheel tot uw beschikking en zullen u tijdens uw zoektocht graag adviseren.

Op YellowKorner.com presenteren wij de volledige YellowKorner -fotocollectie van honderden werken in elk gewenst formaat (van 20x20cm tot 120x180cm), direct leverbaar of op persoonlijke bestelling. U vindt er ook exclusieve boeken (verhelderende biografieën, interviews met kunstenaars, geschiedenis van de fotografie) en onze collectie wordt wekelijks met nieuwe werken aangevuld. Ons doel: om u kunstfotografie te laten ontdekken en te waarderen.

image4

LA HUNE, SAINT-GERMAIN-DES-PRÉS: GALERIE-BOEKENWINKEL SINDS 1949

De galerie-boekenwinkel La Hune, sinds 1949 gevestigd in het hart van de Parijse buurt Saint-Germain-des-Prés, is een symbool van het culturele leven van deze wijk. In oktober 2015 krijgt de legendarische boekenwinkel een make-over en specialiseert zich in fotografie. Het wordt een unieke ontmoetingsplek tussen publiek en kunstenaars met een dynamische programmering.

La Hune bestaat uit drie complementaire ruimtes, met op de benedenverdieping een nieuwe YellowKorner-galerie met een brede keuze uit genummerde foto’s die verkrijgbaar zijn in verschillende formaten. In de andere helft is een boekenwinkel van uitgeverij teNeues gevestigd met een exclusieve selectie fotografieboeken, waarvan enkele in gelimiteerde oplage. De expositieruimte op de eerste verdieping biedt op zijn beurt plaats aan monografische tentoonstellingen van zeldzame foto’s van de grootste namen uit de fotografie.

image5

Ontdek alle kunstfoto’s uit de YellowKorner-collectie.

This site uses cookies

By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies.

Find out more