Steve Hiett

English Garden

Over deze foto

De door Steve Hiett genomen foto's tussen 1970 en vandaag zijn representatief voor zijn stijl, een stijl die is uitgegroeid tot een model voor de modefotografen. Zijn werk doet vaak denken aan een universum van flashy kleuren, popensceneringen en fatale schoonheden in wellustige poses. Deze eigentijdse personificatie van Guy Bourdin en Helmut Newton cultiveert de kunst van provocatie en het mystieke. De beroemde modebladen zoals Vogue, Elle en Harper's Bazaar publiceren zijn zorgvuldig bewerkte foto's die schril verlicht zijn en verzadigde kleuren bevatten. Over zijn werk en modefotografie in het algemeen zegt Steve Hiett: “Fotografie is opnemen wat je ziet. Modefotografie is uitbeelden wat je denkt. Het is een opbouwproces van de verbeelding.” In het licht van dit citaat constateert men dat er sterke banden zijn tussen modefotografie en de moderne kunst. Door dit multidisciplinaire proces kan de fotograaf het creatieve veld uitbreiden. Met de combinatie van esthetiek, de vrouwelijke erotiek en een verwijzing naar de verhaaltechnieken in films, creëert de Engels modefotograaf een werk dat kenmerkend is voor de hedendaagse kunst. Galerie Maeght heeft in 2009 een eerste zeer geslaagde monografische tentoonstelling van zijn werken, in kleur en groot formaat, georganiseerd.

Lees verder Sluiten
Details
1. De afmetingen kiezen
Onze maten

Klassiek

36x24cm

Icon

19.5x13cm

Colorful

48x32cm

Groot

90x60cm

Gigant

120x100cm

Collectie

180x120cm

Uitzondering

225x150cm

Icon

19.5x13cm

Klassiek

36x24cm

Colorful

48x32cm

Groot

90x60cm

Gigant

120x100cm

Collectie

180x120cm

Uitzondering

225x150cm

product.actions.title
Add to cart options
Kies afmetingen a.u.b.
    GRATIS levering in een YellowKorner-galerie
    GRATIS ruilen & retour binnen 15 dagen
    Kunstfotografie vergezeld van een echtheidscertificaat
    Foto’s met zorg verpakt en beschermd tijdens het transport
  • Meer informatie
Delivery
Delivery in Galleries
Free
Home delivery
Article Standard delivery
Classic, Selection, Large 10€
Giant, Collector, Exception 79€
Return
You have two weeks (from receipt of your order) to notify us about your return request. To do so, please contact our customer services who will outline the procedure.
Dit vinden deze foto's misschien leuk ...
De artiest
Steve Hiett

Over zijn werk en over modefotografie in het algemeen zegt Steve Hiett: “Fotografie is registreren wat je ziet. Modefotografie is uitbeelden wat je denkt. Het is een bouwproces van je fantasie.” De man met de bijnaam ‘De kleurenregisseur’ was nooit van plan om modefotograaf te worden. En al zeker niet een van de meesters van de discipline. Na zijn studies schilderkunst aan het Royal College of Art in Londen, slaat Steve Hiett een andere richting in. Eerst als muzikant, later als art director en reclameregisseur. Op zijn 27ste maakt hij zijn eerste modefoto’s. Nu wijdt hij al zijn tijd en energie aan die activiteit.

De YellowKorner-kwaliteit
Hoogwaardige afdrukken, gemaakt door experts
Meer informatie
Laatst bekeken